КОНТАКТИ
Про нас
Як працює
Продукти
Індустрії
Бібліотека
Про нас
Як працює
Продукти
Увійти
/
RU
UA
СТАТТЯ
10 фактів про голчасту біполярну іонізацію NPBI
Якість повітря в приміщенні, зниження патогенів
10 фактів про голчасту біполярну іонізацію NPBI
Поділіться статтею зі своїми друзями
Світ давно шукає ефективні рішення по очищенню повітря в приміщеннях і економії енергії шляхом зменшення припливу зовнішнього повітря. В епоху COVID-19 очищення повітря стало ще більш важливим.

«Люди гостро усвідомлюють важливість якості повітря в приміщеннях зараз, можливо, більше, ніж будь-коли раніше», - сказав Чарлі Уодделл, засновник і технічний директор Global Plasma Solutions (GPS). «Фактично будівлям, можливо, незабаром доведеться почати відповідати мінімальному рівню якості повітря в приміщеннях, щоб відповідати нормам».

Уодделл винайшов запатентовану компанією технологію голчастої біполярної іонізації (NPBI®). NPBI очищає повітря в приміщенні, зменшуючи кількість переносних по повітрю твердих частинок, запахів і патогенів, одночасно знижуючи споживання енергії та вуглецевий слід. Система доступна за ціною і проста в установці для доповнення до існуючої системи опалення, вентиляції та кондиціонування повітря в приміщенні.

Ось 10 фактів, які допоможуть вам освоїти NPBI.

1. ЦЕ УНІВЕРСАЛЬНЕ РІШЕННЯ МАЙЖЕ ДЛЯ БУДЬ-ЯКОГО ТИПУ БУДІВЛІ. Технологія голчастої біполярної іонізації NPBI має широкий спектр застосування в комерційних, житлових і виробничих приміщеннях. Громадські місця, де скупчується велика кількість людей, найбільш гостро потребують технології голчастої біполярної іонізації. Тому серед наших клієнтів безліч шкіл, університетів, закладів охорони здоров'я, готельний бізнес, офіси, транспорт і інфраструктура.

2. ПРОСТО МОНТУЄТЬСЯ. Біполярні іонізатори повітря GPS NPBI легко монтуються в будь-які системи вентиляції та кондиціонування як будівель, так і транспортних засобів - метро, автобуси, вагони, літаки, кораблі. Доступні різні варіанти монтажу, в тому числі біля вентилятора, усередині повітроводу або близько зонального дифузора, або між змійовиком випарника і фільтром. Деякі іонізатори повітря можна встановити за 30-60 хвилин без будь-яких спеціальних інструментів.

3. ЗМЕНШУЄ ТВЕРДІ ЧАСТКИ. Коли біполярні іони, згенеровані NPBI, розсіюються в просторі, наприклад, в офісі або в операційній палаті, вони з'єднуються зі зваженими в повітрі частинками. Це створює ефект сніжної грудки, при якому частинки протилежної полярності починають групуватися разом, що полегшує їх уловлювання в системах фільтрації повітря.

4. БОРЕТЬСЯ ІЗ ЗАПАХОМ. Голчаста біполярна іонізація NPBI розщеплює великий спектр неприємних запахів побутової хімії, домашніх тварин, кухонних та інших запахів, і результатом розщеплення є нешкідливі з'єднання. Цей процес значно знижує кількість летючих органічних сполук (ЛОС), що викликають неприємний запах, і робить повітря в приміщенні більш свіжим.

5. СКОРОЧУЄ ПОВІТРЯНІ ПАТОГЕНИ. Під час процесу іонізації контакт з іонами руйнує поверхневі білки патогенів, роблячи патогени неактивними та нездатними до поширення. Тепер вчені розуміють, що SARS-CoV-2 (COVID-19) може передаватися через аерозолі - крихітні краплі, які майже в 10,000 разів менше людської волосини. Це наголошує ключову роль іонізації в зусиллях зі скорочення поширення коронавірусу. Технологія GPS NPBI - єдиний продукт, ефективність якого досягає 99,9% через 30 хвилин, згідно з результатами незалежних лабораторних випробувань.

6. БІПОЛЯРНА ІОНІЗАЦІЯ НЕ ЗАМІНЮЄ МАСКИ АБО ЗАХОДИ СОЦІАЛЬНОЇ ДИСТАНЦІЇ. Замість цього NPBI працює з цими та іншими заходами, серед яких гігієна рук і етикет при кашлі, щоб запобігти передачі патогенів, таких як COVID-19, роблячи повітря в приміщенні більш безпечним.

7. ЦЕ ДОБРЕ ДЛЯ ПЛАНЕТИ. Технологія голчастої біполярної іонізації NPBI не тільки робить повітря більш безпечним для дихання, але і знижує вуглецевий слід будівлі. NPBI також забезпечує економію енергії до 30% шляхом зменшення припливу зовнішнього повітря, що дозволяє системам вентиляції та кондиціонування (HVAC) працювати більш ефективно.

8. GPS NPBI НЕ СТВОРЮЄ ОЗОН. Історично відомо, що технологія іонізації виробляє побічний озон. Але технологія GPS NPBI - це безпечне та ефективне рішення для іонізації повітря. Компанія пропонує продукти, сертифіковані за UL 2998, що є кваліфікаційним стандартом ASHRAE для викидів без озону.

9. НЕ ПОТРЕБУЄ ДОДАТКОВИХ ВИТРАТ У ПРОЦЕСІ ЕКСПЛУАТАЦІЇ. Обов'язково прочитайте дрібний шрифт. GPS єдиний виробник, який має відразу кілька моделей біполярного іонізатора для очищення повітря з автоматичним очищенням голчастих електродів. Це забезпечує оптимальну довгострокову роботу, оскільки не вимагає заміни деталей або постійного обслуговування. Це означає, що переваги технології GPS NPBI не зменшаться після установки.

10. ФІНАНСОВО ДОСТУПНО І ОКУПАЄТЬСЯ. Низькі витрати на продукцію GPS NPBI і її монтаж допомагають створити комплексне рішення для забезпечення високої якості повітря в приміщенні при розумному бюджеті. Технологія NPBI також покращує ефективність фільтрів в системах вентиляції та кондиціонування (HVAC). Фактично, процес NPBI видаляє частинки з повітря настільки ефективно, що може змусити фільтр класу MERV 8 працювати як фільтр MERV 13. MERV, або мінімальне звітне значення ефективності, вимірює здатність фільтра вловлювати частинки різних розмірів в діапазоні від 1 до 20. Вартість фільтрів MERV 13 може бути на 75% більше, ніж у фільтрів MERV 8, без урахування витрат на енергію роботи вентилятора (яка зростає, коли необхідно повітря продавлювати через більш дрібний фільтр).

Технологія голчастої біполярної іонізації GPS NPBI допомагає в усіх аспектах якості повітря в приміщенні. Крім того, на відміну від багатьох інших рішень, представлених на ринку, він також безпечний для людей, що знаходяться в приміщеннях. Це означає, що люди можуть безпечно повернутися до роботи, навчання і багато чого іншого.

NPBI зараз використовується Бостонською дитячою лікарнею, міжнародним аеропортом Шарлотти Дуглас, університетом Клемсона, штаб-квартирою Google і багатьма іншими. Дізнайтеся більше про NPBI.